Mögel & mät radon själv med radonmätare

I detta inlägg vill jag presentera två saker, först en negativ och sedan en positiv. Den tråkiga nyheten är att vi har fått mögel i huset. Efter att ha beställt ett mögeltest på https://mögel-test.se  så fick vi reda på att vi har dolt mögel i hemmet. Den positiva nyheten har att göra med att jag äntligen funnit den bästa radonmätaren till mitt hus.

Vi har fått mögel i vårt hem. Jag är så ledsen eftersom min partner är allergisk mot mögel och har haft symptom på mögel under en längre tid. Vi fick reda på att vi hade mögel eftersom vi beställde ett mögeltest online. Vi valde ett mögeltest som genom en DNA-analys av damm, testar om det finns dolt mögel i hemmet. Detta mögeltest mäter även vilka typer av mögel och hur mycket mögelsporer som finns. Enligt recensioner online är detta det mest exakta sättet för att mäta mögelsvamp på marknaden. Svaret fick vi per email 3-4 dagar efter att laboratoriet hade mottagit vårt mögeltest. Tyvärr så har vi dolt mögel i hemmet som nu måste saneras.

 

mögel

Efter att ha sökt lång tid efter en bra radonmätare så fann jag äntligen en online, som jag verkligen tycker om. Att köpa en radonmätare är egentligen inte svårt, men jag ville gärna ha en elektronisk radonmätare för både korttidsmätning och långtidsmätning av radon. Därför köpte jag Canary’s elektroniska radonmätare, som gör att jag kan mäta radonnivåer per dygn, vecka och längre perioder såsom månader och år. Jag har hört att denna radonmätare ska vara mycket professionell och exakt. Vill man ha ett billigare alternativ för att mäta radon, så finns det även en uppsjö av radondosor på marknaden. Dessa radonmätboxar är även enkla att använda och kan placeras precis där du vill mäta radon.

Som ni ser är har jag bara listat alternativ för radonmätning där du mäter radon själv. Detta tycker jag är ett perfekt sätt för radonmätning, då det är oftast billigare än att anlita en firma. Jag önskar er lycka till med radonmätning i ert hem och blir inspirerade av mitt inlägg.

admin