Börja spela ukulele!

Ukulelen har ett underbart ljud och det är lätt att förstå varför så många förälskar sig i ljudet och den speciella, rogivande klangen. En ukulele är ett unikt stränginstrument med rötter från Hawaii. 

Du kan använda ukulelen i många olika musikstilar, och de är populära som hobbyinstrument tack vare att de är lätta att bära med sig, samt ger ett fint ljud. Läs mer nedan för att hitta rätt ukulele för dig.

Vilka typer av ukulele finns?

Sopranukulele

Det finns många olika slags ukuleler. Den vanligaste typen av ukulele finns i kategorin sopranukulele. De bästa modellerna i denna kategori kommer från märkena Chateau, Kala, Makala, Reno, samt Williams Acoustic. Hitta din favorit idag.

Konsertukulele

Konsertukulele är speciellt gjorda för konserter. De bästa i denna kategori kan du köpa från Chateau, Everdeen, Fzone, Tanglewood, samt Williams Acoustic.

Tenorukulele

Tenorukulele finns i många varianter. Bland annat från Chateau, Tanglewood, samt Williams Acoustic. Tenor är en viss typ av ton som är något mörkare än sopran, och ljusare än baryton och bas.

Barytonukulele

Den minsta ukulelen kallas sopran och den största bas. Vill du ha en som är mitt i mellan är barytonukulelen ett bra val. Den stämmer du i D, G, B, E och har lite fylligare klang än sopranukulelen.

Bas-ukulele

Bas-ukulele är en annan typ av ukulele med mer bastoner. I denna kategori är det Kala som gör bäst bas-ukulele.

Elektrisk ukulele

Den elektriska ukulelen kan du använda i vilket band som helst – förstärkningen ger hur många möjligheter som helst. Bland elektriska ukulele kommer de bästa från Reno och Tanglewood.

Gitarrlele

Gitarrlelen kan du stämma på samma sätt som en gitarr och den praktiska lilla storleken gör att den är populär som resegitarr eller som första gitarr till barn. Gitarrlele kan du rekommenderat köpa från Yamaha.

Vilka tillbehör passar bäst för ditt spelande? 

Strängar

Bland strängar kan du hitta ett stort urval av mandolinsträngar, banjosträngar och ukulelsträngar av populära märken som CF Martin och Alice. Allt kan du köpa till väldigt bra priser! 

Capo

Med en capo kan du lätt och behändigt byta tonläge på ditt stränginstrument utan att behöva stämma om hela instrumentet sträng för sträng.

Väskor

Även ukulelen behöver bra skydd mot väder och vind under transport. Du kan se ett stort urval av olika slags väskor online.

Axelband

Även om ukulelen är liten och lätt att hålla i, är det bra att ha ett axelband. Det är både bekvämt och säkert och du riskerar inte att den flyger iväg även om den mest hängivna spelivern slår till. 

Stativ

Se ett brett urval av gitarrställ och basstativ. Det finns många olika slags stativ som du kan ställa på golvet, skruva på väggen, samt gitarrstöd och fotstöd. 

Tuner

Du kan hitta många olika slags stämapparater för gitarr; stämflöjt, stämgaffel och tuner. Du kan enkelt stämma gitarren med en stämapparat/ tuner som du kan få både som pedal och som traditionell tuner med mikrofon och jack-ingång.

Nothäften & DVD:er

Nothäften och undervisnings-DVD:er till alla instrument och i alla musikstilar.

admin