Effektiv användning av gasol för jordbruk

Gasol är ett av de mest användbara energikällorna för jordbruket. LPG Gasol brinner rent och är effektivt. Dessutom kan det användas till ett stort antal arbetsuppgifter. Det är ett av de mest mångsidiga energikällorna. Du kan använda gasol till att driva maskiner, för djuruppfödning, spannmålstorkning, och att värma byggnader. Läs mer om LPG Gasol och de  olika lösningarna för jordbruket. Många jordbruk har gått över från olja för att få en lösning som är både renare och billigare. Se mer och beställ din skräddarsydda lösning på www.primagaz.se.

Använd gasol till hela produktionen

Djurhållning

Den jämna temperaturen gör att gasol fungerar bra vid uppfödning av fjäderfä. Den ger ett bra inomhusklimat som gör att kycklingar och fåglar trivs. Eftersom gasol släpper ut mindre CO2 och färre partiklar hjälper lösningen även till att skapa ett bättre inomhusklimat vid uppfödning. 

Driva maskiner

Gasol är effektivt för att driva maskiner på gården. Det är enkelt att transportera och fylla på vid behov. Använd gasol för olika typer av maskiner på gården. Primagaz kan hjälpa dig med installationen och beställningen. 

Torkning och behandling av spannmål

Gasolen är även effektiv vid torkning av spannmål och i genomsnitt kan 2,5 liter gasol sänka fukten i 1 ton spannmål med 1 %. Gasol kan du även använda som ett billigt sätt att värma upp drivhus. På många platser används den även för att skapa miljövänlig och ekologisk ogräsbekämpning. Gasolen kan du även använda som ett effektivt bränsle till maskiner.
Genom att använda gasol till många olika ändamål kan ett större jordbruk få ännu större ekonomiska fördelar och tryggheten i att ha en totalleverantör som kan säkerställa att du får ut största möjliga glädje och nytta av lösningen. 

Uppvärmning av lokaler

Med en gasolbaserad lösning kan man snabbt få upp värmen, få ett bra inomhusklimat och en mycket jämn och behaglig rumstemperatur. Inom jordbruksindustrin är det viktigt att du ska kunna hålla en bestämd temperatur. Din uppvärmning kan vara mycket kostsam. Därför är gasol ett ypperligt alternativ till el- eller oljebaserad uppvärmning, eftersom gasolen är både energieffektivare och bättre för miljön.

Spara pengar med gasol

Om ert företag är på jakt efter miljövänliga energilösningar är gasol från Primagaz det rätta valet. Gasol är nämligen en av de renaste förbränningskällorna och mest hållbara energiformerna när det gäller utsläpp av CO2. Du kan uppleva upp till 20 % Lägre CO2 jämfört med olja.

Gasol är en flexibel och mångsidig energiform som du kan använda inom många industriområden och ger besparingar inom både energiförbrukning- och CO2-utsläpp. Hos primagaz kan du hitta gasolflaskor och all utrustning du behöver för en effektiv användning av gasol.

Beställ gasol enkelt

Kontakta Primagaz för att hitta närmaste återförsljare, och få en offert över din energi-, och kostnadsbesparing. Systemet med gasolflaskor funkar som sa att du först köper en gasolflaska och en fyllning.

Hur levereras gasol?

Med en leverantör som Primagaz kan du få gasol över hela Sverige. Hitta din närmaste återförsäljare på Primagaz.se.

Vilka storlekar kommer gasolflaskorna i?

Hos återförsäljare av gasol kan du hitta gasolflaskor i storlekar från 0,30 till 45 kg. Hos Primagaz kan du läsa mer om de olika gasflaskorna och vad de lämpar sig för.

Hur byter du gasolflaskor?

När gasolen är slut så tar du med din tomma flaska till butiken och byter in, du betalar då bara för en påfyllning.

admin