Bostad i Söderort

Jag har letat ny lägenhet väldigt länge nu och det är otroligt svårt att få tag på en lägenhet. Till och med de icke attraktiva lägenheterna är svåra att få tag på, det är väldigt svårt just nu. Speciellt i Stockholm och runt omkring. Jag har hållt mig uppdaterad i 3 månader nu på nätet för att försöka hitta en ny lägenhet i Stockholm. Jag har inte varit kräsen alls och jag har inte haft för stora förväntningar. Men det är mycket flöde i bostadsannonserna men de försvinner direkt. Det känns som man verkligt måste ha tur när man letar lägenhet i framförallt Stockholm och kommunerna runt Stockholm. MEN, jag har efter 3 månader haft tur! Jag kontaktade en lägenhet direkt när den släpptes på Lägenheter Söderort och fick kontakt med hyresvärden och jag fick igår besked om att lägenheten är min! Vilken tur! Jag trodde aldrig att jag skulle få vara den som hade tur, men jag var kvick denna gång. Inte nog med det, lägenheten ligger på ett av mina favoritplatser, nämligen i Skärholmen i Söderort. Söderort är en fantastisk plats som jag besökt många gånger. Jag har en del vänner som bor Söderort så det här kommer bli grymt. Sedan att det blev Skärholmen av alla platser är också fantastiskt!

Söderort

Söderort ligger lite söder om Stockholm City men tillhör Stockholm Kommun så man kan verkligen säga att jag kommer att bo i Stockholm snart. De områdena med flest bosätta är Enskede-Årsta och Farsta så det var ändå skönt att det blev Skärholmen i som är lite lugnare. Det finns totalt ca 155 000 bostäder i söderort (en av dem är snart min) och de flest är hyresrätter. Det finns fortfarande otroligt många gamla lägenheter i Söderort men som tur är, är min min lägenhet ganska nyrenoverad. Men byggnad är väldigt gammal men av fint skick. Söderort är faktiskt väldigt stort, det ingår 52 stadsdelar där och mycket av marken är natur och skog. Så det är skönt att det inte bara blir stadslivet utan även härlig natur.

söderort

Lägenheten

Lägenheten ligger som sagt i Söderort närmare bestämt Skärholmen och som jag skrev innan så är den nästan helt nyrenoverad inuti medan byggnad är en väldigt gammal och stilfull byggnad med många lägenheter. Precis utanför så är det en liten park med lekplatser, så det kommer bli lite skönt liv ändå. Lägenheten är en 1.a på 40 kvm vilket passar mig perfekt. Jag är absolut inte i behov för ett större lägenhet för tillfället så det kommer bli bra. Köket är väldigt fint och bra möblerat om man kan säga så. Köket är väldigt viktigt för mig då jag älskar att laga mat och kommer ägna mycket tid i köket, så det var det absolut bästa med lägenheten. Det andra rummet kommer bli någon typ av mig sovrum/vardagsrum. Jag ska försöka möblera det på något smart sätt. Lägenheten är jättefin och jag längtar till att flytta in!

admin