Är du sugen på ett par nya högtalare?

Har du gått runt och funderat länge på att investera i ett par nya högtalare? Du kanske saknar ordentlig ljudkvalitet i hemmet eller på arbetet? Eller du känner bara att dina nuvarande börjar bli slitna och bör bytas ut. Då borde du höra efter nu.

 

Ljudkvalitet

Det man oftast vill prioritera högst vid köp av högtalare är ljudkvaliteten. Ljud är ju det högtalaren främst är gjord för att skapa. Bra ljudkvalitet jämfört med mindre bra ljudkvalitet kan göra en otrolig skillnad. Därför är det viktigt att ha koll på självaste ljudkvaliteten och tekniken bakom. Frekvensomfånget är viktigt där man kan se vilka frekvenser högtalaren klarar av att spela. Människan kan inte höra ljud under ca 30 Hz så om högtalaren klarar under det så spelar det ingen större roll. Men om man vill ha en bra djup bas så rekommenderas en högtalare som klarar 60 Hz. Sen har vi de höga frekvenserna. 20 KHz brukar räcka men om vill ha en tydlig klang med detaljer så rekommenderas ca 22–24 KHz.

 

Design

Design är något som man oftast prioriterar efter ljudkvalitet men det beror lite på person till person. Snygga högtalare som ger ett intryck brukar vara populärt och det kan också hjälpa ens inredning och att fylla utrymme. Moderna högtalare idag brukar se väldigt ”framtids-aktiga”, d.v.s. att de ser väldigt high-tech ut med nutidsdesign. Men det finns väldigt många som vill få ett intryck av gammalmode och letar efter mer ”vintage-aktiga” högtalare. Om man tänker tillbaka på ljudkvalitet så finns det även de högtalare som filtrerar ljudet får att få det låta som det gjorde förr. Design borde prioriteras men inte lika mycket som ljudkvaliteten.

 

Extra funktioner

Extra funktioner kan också ha en stor betydelse. Ibland kanske man är ute efter en specifik funktion eller att man är ute efter en högtalare som INTE har en specifik funktion. Idag rullar det in mycket ny funktionalitet på högtalare som tillverkas för att attrahera kunder. Extra funktioner kan vara t.ex. Bluetooth eller WIFI tillgängliga, smart ljudkontroll, tillhörande mobilapp för att styra m.m. Det finns en hel drös olika funktioner ute på marknaden idag och det gäller att hitta det man vill ha.

 

Tips

Om det nu är så att du är sugen på att köpa ett par nya högtalare eller om du känner någon som är så kan jag förslå ett par. Dessa högtalare kommer från det kända märket Wharfedale som levererar många snygga kvalitativa högtalare. Det är ett par stereohögtalare som finns i svart och vit färg och kommer med en trådlös anslutning. Det finns även möjlighet att interagera med smartphones. Teknisk specifikation finns tillgängligt på nätet – Wharfedale Diamond A1.

Om du gillar mitt förslag så förslår jag HiFi Freaks som har otroligt bra erbjudanden och där kan jag säkra er om en enkel och trevlig upplevelse. Om du tycker att Wharfedale Diamond A1 inte matchar dina förväntningar eller om du har en annan budget så kan du kika på andra högtalare från Wharfedale här – Stort Wharfedale sortiment .

wharfedale

admin