Häftiga högtalarmärken

När man ska införskaffa nya högtalare vill man så klart att allting ska bli helt rätt. Detta handlar ju nämligen om någonting som kommer att finnas med en under en lång tid, och utan det rätta ljudet kan en filmkväll bli helt förstörd. Efter en lång dag på jobbet vill de flesta inget hellre än att bara kunna sätta sig ner vid Tv:n och se på sitt favoritprogram. Kanske ska man anordna en filmkväll där man bjuder hem alla sina vänner för en riktig biokväll. Om man inte har högkvalitativa högtalare kan detta fullkomligt förstöra en bra film eller ett roligt program. Detta är ett av de många skäl till varför man bör investera i de rätta högtalarna.

Högtalare som man bör satsa på

En högtalare som man säkerligen kommer att älska är Bowers & Wilkins 685 S2. Detta är en ”tvåvägs stativhögtalare, 52 Hz–22 kHz, 87 dB/8 ohm”. Denne typen av högtalare har ofta blivit bäst i test, och det är sannerligen inte svårt att förstå varför. Förutom det faktum att den är väldigt stilfull och på så vis passar in i de flesta hem avger den även ett ljud av hög kvalitet som aldrig blir tråkigt att lyssna på.

En ytterligare väldigt intressant högtalare är Buchard Audio S300. Detta är en ”tvåvägs stativhögtalare, 33 Hz–30 kHz, 87 dB/4 ohm”. Detta är en relativt liten högtalare som ger ifrån sig ett fantastiskt ljud som även når runt i de lite större vardagsrummen. Buchard Audio S300 ser dessutom väldigt stilren ut och blir en fantastisk pryl i ens hem.

Satsa på surroundljud

Alla älskar vi att besöka biosalongen lite då och då, men tänk hur det vore om man hade biosalongen i ens eget hem. Detta kan nu bli lite av en verklighet med ett professionellt surroundljud. Tack vare detta kan man se till så att ljudet både hörs bakom en, framför en och vid sidan om. Man får då verkligen uppleva den där äkta biokänslan och känna att man nästan är en del av filmen. Istället för att enbart titt på en film så är man istället en del av äventyret och får se allting öppna upp sig framför en på ett fenomenalt vis. När man installerar ett surroundljud-system brukar man ha ett par olika högtalare som placeras runtom en för att få den där äkta känslan av att äventyret utspelar sig i rummet.

sorround ljud

admin